Caigudes i rescats en les improvisades pistes de patinatge als canals d’Amsterdam

L’Ajuntament d’Amsterdam va advertir del perill de patinar sobre la fina capa de gel de la superfície dels canals, que havia començat a desfer-se.

VÍDEO | Caigudes i rescats en les improvisades pistes de patinatge als canals d’Amsterdam

Desenes de neerlandesos s’han llançat als canals d’Amsterdam equipats amb els seus patins i trineus per a gaudir de la improvisada pista de gel en què el temporal de fred ha convertit bona part de la superfície inundada de la ciutat.

És la primera volta que els llacs i canals es gelen en els últims tres anys, una situació què, unida a les restriccions imposades en instal·lacions esportives a causa de la Covid-19, ha fet que la població local acudira en massa a practicar esports d’hivern.

La fina i minvant capa que cobria la superfície no ha resistit, però, el pes dels patinadors. Molts d’ells han caigut a les aigües gelades i han hagut de ser rescatats pels veïns que havien presenciat l’escena des de les ribes amb cordes i estics d’hoquei. Una de les caigudes més impactants la va protagonitzar un patinador valent que desafiava les baixes temperatures en roba interior.

L’Ajuntament de la ciutat havia demanat a la població que s'abstinguera de xafar una superfície de gel cada vegada més fina que estava desfent-se ràpidament.

Així mateix, les autoritats han hagut de recordar les restriccions sanitàries, que inclouen la distància mínima interpersonal de metre i mig o la limitació de reunions, després d’escenes com la que es va viure dissabte en un dels llacs gelats de la ciutat, convertit en un improvisat festival multitudinari, en què centenars de persones bevien, ballaven i cantaven al ritme de la música.

També et pot interessar

stats