Caiguda global dels serveis de Google durant mitja hora

El gegant tecnològic diu que la incidència que ha impedit milions d'usuaris utilitzar Drive, YouTube o Gmail està ja resolta.

Missatge d'error de Google
Missatge d'error de Google

Diversos serveis de Google, com ara Gmail, Drive, YouTube i la resta d'aplicacions del gegant tecnològic han caigut durant mitja hora pràcticament en tot el món. Quasi la totalitat d'aplicacions que alberga la plataforma han deixat de funcionar poc abans de la una del migdia (hora espanyola), a excepció del navegador, que operava amb normalitat. La companyia nord-americana ha anunciat, poc després de les dues del migdia (13:00 GMT) que la incidència ja estava resolta.

Durant vora trenta minuts ha sigut impossible accedir als serveis de Google, que han quedat totalment inutilitzats. Per exemple, en entrar en el correu electrònic de Gmail hi havia problemes per a carregar la pàgina i apareixia a l'usuari un missatge que deia "No hi ha connexió", o bé el servidor no reconeixia l'adreça electrònica. En Drive i YouTube s'han experimentat problemes que impedien visualitzar els vídeos o sincronitzar i carregar arxius.

Segons el portal especialitzat Downdetector, el problema de Google ha sigut generalitzat i a escala global, però han tingut més incidència a Europa, especialment Espanya, Portugal, Regne Unit, Polònia i Grècia. Tot i això, s'ha estés també pels Estats Units i l'Amèrica Llatina. Diversos usuaris en tot el planeta han comunicat fallades en Google Play, Google Hangouts, YouTube, Google Home, Gmail i Google Classroom, entre d'altres.

El servei ha començat a restablir-se de forma progressiva aproximadament trenta minuts després de la fallada inicial i, a hores d'ara, en el panel d'informació de les aplicacions de Google es mostren totes en verd. "Continuarem treballant per a restaurar el servei per als usuaris afectats restants", ha afegit la tecnològica. A més, dirigint-se a la clientela, ha afirmat: "La fiabilitat del sistema és una prioritat màxima en Google i estem realitzant millores contínues en els nostres sistemes".

La caiguda dels serveis no ha afectat només Google, també ha tingut conseqüències per a gran quantitat d'empreses que confien en el cercador, com ara Uber, Netflix i Twitter.

També et pot interessar

stats