Cadena perpètua contra els líders dels Khmers Rojos per genocidi

El jutge considera demostrat el genocidi contra les minories vietnamita i musulmana.

L'excap d'Estat del règim dels Khmers Rojos assisteix al juí en el tribunal internacional de Cambodja
L'excap d'Estat del règim dels Khmers Rojos assisteix al juí en el tribunal internacional de Cambodja / Nhet Sok Heng, ECCC Handout (Efe)

El tribunal internacional de Cambodja ha condemnat aquest divendres els dos últims líders vius dels Khmers Rojos a cadena perpètua, després de declarar-los per primera vegada culpables de genocidi i crims contra la humanitat comesos entre 1975 i 1979. Més d'1,7 milions de persones van morir durant el règim dels Khmers Rojos a causa de treballs forçats, malaltia, fam i porgues polítiques.

Els acusats són l'ideòleg, exnúmero dos de l'organització comunista, Nuon Chea, de 92 anys, i l'excap d'Estat del règim, Khieu Samphan, de 87, que ja van ser condemnats en una fase anterior del procés en contra seua.

El jutge Nil Noon va considerar demostrat el genocidi comés contra les minories vietnamita i la musulmana Cham. No obstant això, va indultar Khieu Samphan en aquest segon cas, per no provar-se de forma concloent la seua intencionalitat o coneixement.

Els dos exdirigents també han sigut culpats d'una sèrie de càrrecs tipificats com a crims contra la humanitat, inclosos assassinat, extermini, deportació, esclavitud, tortura, persecució per raons polítiques, religioses i ètniques. El tribunal també els va declarar culpables de crims de guerra i actes inhumans, incloses desaparicions, matrimonis forçats i violació.

El juí va començar el 2011 amb dos acusats més, l'exministre d'Afers Estrangers, Ieng Sary, i la seua esposa i exministra d'Afers Socials, Ieng Thirith, que van morir el 2013 i el 2015, respectivament.

També et pot interessar

stats