Brussel·les respondrà a Trump amb la mateixa moneda si eleva els aranzels

Cecilia Malmström ha dit que la UE té profunds desacords amb els EUA.

El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, durant la cimera del Consell Europeu
El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, durant la cimera del Consell Europeu / Olivier Hoslet (Efe)

La Unió Europea respondrà amb la mateixa moneda al president dels EUA, Donald Trump, si opta per elevar els aranzels a la importació de cotxes, segons ha afirmat el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, en un programa de la televisió pública alemanya.

Les declaracions de Juncker arriben en un moment de tensió entre Brussel·les i Washington, ja que el president nord-americà va rebutjar, aquest dijous, una oferta europea per a eliminar els aranzels i va considerar Europa un enemic "igual de roí que la Xina".

En el mateix programa, Juncker ha fet referència a la treva acordada per la UE i els EUA el passat juliol, per la qual Trump va acceptar contindre els aranzels del 25% als automòbils mentre ambdues parts discutien l'eliminació d'altres barreres comercials: "Tot i que les treves es poden trencar, normalment es respecten". Al seu torn, la comissària de comerç de la Comissió Europea, Cecilia Malmström, ha afirmat que la UE té "profunds desacords" amb els Estats Units.

Malmström i el seu homòleg americà, Robert Lighthizer, lideren un grup de treball per a solucionar les tensions, però encara no han començat les negociacions formals. Un dels objectius de la comissària és reduir a zero els aranzels als cotxes entre ambdues potències, el que suposa un pas avant respecte a l'acord provisional signat al juliol, el qual només contemplava "béns industrials no automotrius".

Les institucions financeres també hi han dit la seua pel que fa als desacords amb Trump. El governador del Banc de Finlàndia, Olli Rehn, ha arremés contra el president: "La seua actitud és reprotxable".

També et pot interessar

stats