Brussel·les preveu un “ràpid augment” dels casos de coronavirus i demana “solidaritat” als països

La UE ha apel·lat a la solidaritat arran de les crítiques a països que han adoptat mesures per a controlar el subministrament de mascaretes.

Brussel·les preveu un “ràpid augment” dels casos de coronavirus i demana “solidaritat” als països
Brussel·les preveu un “ràpid augment” dels casos de coronavirus i demana “solidaritat” als països

La Unió Europea registrarà un “ràpid augment” dels casos de coronavirus durant les pròximes setmanes, segons l'última anàlisi del Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties.

La Comissió Europea ha demanat “solidaritat” entre els estats membres per a fer front a aquesta malaltia, al mateix temps que ha demanat que les mesures que adopten en l’àmbit estatal no perjudiquen la resta.

La directora de l’ECDC, Andrea Ammon, ha traslladat aquest missatge als caps de Salut de la UE en la reunió extraordinària que han mantingut a Brussel·les per a compartir les mesures que han pres per a atallar la propagació de la malaltia.

Brussel·les ha apel·lat a la solidaritat arran de les crítiques que alguns ministres han llançat a les restriccions que alguns països han adoptat per a controlar el subministrament de mascaretes. Alemanya, per exemple, n’ha prohibit les exportacions i França ha requisat la producció estatal.

Barceló subratlla que la UE treballa coordinadament

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha subratllat hui des de Brussel·les que tota la UE està alineada per a fer front al coronavirus i ha destacat que, en aquesta línia de coordinació, s'està treballant d’acord amb l’“evidència científica i amb criteris tècnics”.

La consellera, que ha assistit a la reunió en representació de la resta de les comunitats autònomes espanyoles, ha recalcat que la Comunitat Valenciana continuarà treballant de manera coordinada amb el Ministeri de Sanitat i la resta de les comunitats autònomes.

També et pot interessar

stats