Brussel·les pretén posar fi a les emissions de gasos d'efecte hivernacle el 2050

L'objectiu és confirmar el compromís del bloc comunitari europeu per a dur a terme l'acció climàtica global.

Gasos contaminants i  d'efecte hivernacle
Gasos contaminants i d'efecte hivernacle

La Comissió Europea s'ha fixat l'objectiu d'eliminar les emissions de gasos d'efecte hivernacle per a 2050, un escenari que, segons l'executiu continental, requerirà "inversions addicionals significatives" en tots els sectors, però, alhora, tindrà nombrosos efectes "positius".

L'executiu ha adoptat l'estratègia climàtica a llarg termini, que compartirà en la COP24 (Conferència de l'ONU sobre el canvi climàtic) el dilluns 3 de desembre a la ciutat polonesa de Katowice. L'objectiu és confirmar el compromís del bloc comunitari europeu per a dur a terme l'acció climàtica global i aconseguir emissions netes de gasos d'efecte hivernacle nul·les. No obstant això, el document no inclou noves polítiques i no és una proposta legislativa.

Europa atorga una gran importància a l'energia en la transició cap a una economia lliure d'emissions contaminants, ja que aglutina més del 75 per cent, però afig que també requerirà avanços en diferents sectors, com el transport, l'agricultura o la indústria. També aposten per accelerar aquest fenomen amb processos de digitalització o biotecnologia.

La Comissió Europea ha exposat set línies d'actuació en el document, entre els quals s'inclou la "descarbonització" del subministrament d'energia a tot Europa, promoure l'ús de mitjans de transport eficients i millorar les infraestructures i edificis de les ciutats, o crear una xarxa d'interconnexions intel·ligents a Europa.

L'estratègia climàtica a llarg termini de la UE defensa que la modernització de l'economia donarà un impuls a la inversió d'energies eficients. "Els efectes econòmics són positius malgrat les importants inversions addicionals que es requereixen en tots els sectors", apunta el text europeu.

També et pot interessar

stats