Brussel·les demana a Ryanair contractes locals a la seua tripulació

La companyia s’ha compromés a negociar acords col·lectius "exhaustius" amb els tripulants de cabina abans que acabe l’any.

Brussel·les demana a Ryanair contractes locals a la seua tripulació
Brussel·les demana a Ryanair contractes locals a la seua tripulació

La comissària europea d'Ocupació, Marianne Thyssen, ha demanat al conseller delegat de Ryanair, Michael O'Leary, que aplique les normes europees en matèria de contractació a la seua tripulació i que passe "ràpidament" a fer contractes locals.

"El Tribunal de Justícia de la UE ha aclarit les regles i ara depén de l'empresa aplicar-les i avançar ràpidament cap a contractes locals", ha asseverat Thyssen en un comunicat després de la trobada.

En una sentència emesa aquest mes, el Tribunal de Justícia de la UE va donar la raó al personal de cabina de Ryanair de l'aeroport de Charleroi, a Bèlgica, i va determinar que els treballadors de l'aerolínia podran sol·licitar a la justícia dels països on estiguen establides les seues bases d'operacions que revise qüestions relacionades amb les seues condicions contractuals.

L’empresa va assenyalar llavors que mantindria els contractes irlandesos per a les seues plantilles radicades a Europa. No obstant això, l'aerolínia va arribar aquest dimarts a un acord a Itàlia per a un nou conveni col·lectiu que permetrà que els contractes de tripulació de cabina en aquest país s'adapten a contractes locals, i que es regeix per la legislació i tribunals italians.

Ryanair es compromet a negociar acords amb els tripulants

Ryanair  s’ha compromés a negociar acords col·lectius "exhaustius" amb els tripulants de cabina abans de finalització d'any.

La companyia ha assegurat que està disposada a negociar aspectes com a salaris, torns de descans, "beneficis locals" per a treballadors de cada país i contractacions directes de personal, en lloc d'a través d'agències.

Així mateix, Ryanair es compromet a negociar amb els pilots abans del 31 de desembre assumptes com ara els sous, torns, dies lliures anuals, canvis de base, ascensos i altres "aspectes importants".

Divendres 28, nova vaga

La vaga de tripulants de cabina amb base a Espanya, Bèlgica, Holanda, Portugal, Itàlia i Alemanya prevista per al divendres 28 de setembre ha portat la companyia a anul·lar 190 dels 2.400 vols programats, que afectaran uns 30.000 passatgers.

A més, els sindicats han amenaçat de convocar una vaga al mes si no s'atenen les seues demandes.

També et pot interessar