El Brexit torna al Parlament britànic en cerca d'un acord

S'estudiaran punts en comú i canvis en l'acord per a evitar la temuda eixida sense pacte.

Parlament britànic
Parlament britànic / Arxiu

El Parlament britànic torna a reunir-se aquest dimarts per a tractar d'arribar a un consens sobre el Brexit i determinar els passos a seguir per a fer efectiva l'eixida de la Unió Europea amb un acord positiu.

Mentre molts sectors de la societat alerten dels perills que suposaria una eixida sense acord, la Cambra dels Comuns vota aquest dimarts una moció neutra del Govern de Theresa May sobre si els parlamentaris han considerat el seu pla del Brexit, així com les esmenes que han presentat diversos diputats i ha admés el president de la cambra, John Bercow.

Encara que aquestes no seran vinculants, les esmenes permetran dilucidar en quins punts existeix consens sobre com prosseguir amb l'eixida del Regne Unit del bloc comunitari, el que podria marcar una línia de ruta de cara als pròxims moviments de l'executiu britànic i de la situació estancada del Brexit.

"Espanya està preparada per al Brexit"

La ministra d'Indústria, Reyes Maroto, va assegurar dilluns en la inuguració de Cevisama que "Espanya està preparada per al Brexit" i que en cas que finalment tinga lloc un Brexit dur s'han "fet els deures" per a abordar les seues conseqüències.

També et pot interessar

stats