Els brasilers decideixen aquest diumenge el seu nou president

Vora 14 punts separen l’ultradretà Bolsonaro del seu rival, Fernando Haddad, candidat del Partit dels Treballadors

Els candidats presidencials Jair Bolsonaro i Fernando Haddad.     Font: REUTERS
Els candidats presidencials Jair Bolsonaro i Fernando Haddad. Font: REUTERS / Ricardo Moraes/Paulo Whitaker/File Photos

El Brasil decideix aquest diumenge qui serà el pròxim president en la segona volta de les eleccions presidencials. En la recta final de la campanya electoral, el candidat del Partit dels Treballadors, Fernando Haddad, retalla diferències amb el candidat d'ultradreta, Jair Bolsonaro, segons les enquestes. Però la distància tots dos continua sent molt gran, segons els sondejos.

Jair Bolsonaro va guanyar la primera volta amb el 46% dels vots i encapçala les enquestes d’intenció de vot per a la segona, amb el 56%, mentre que Haddad, que en va obtindre el 29% l’octubre passat, té el suport declarat del 44% per a diumenge. La diferencia entre tots dos, que la setmana passada era de 18 punts percentuals, va caure fins a 14 en el sondeig divulgat este dijous per la firma Datafolha, cosa que va alarmar alguns seguidors del candidat ultradretà.

Bolsonaro, antic capità de l’exèrcit, està envoltat de polèmica per la seua defensa de la dictadura militar que governà el Brasil entre el 1964 i el 1985, i per les seues opinions, declarades obertament, masclistes, xenòfobes i racistes.

També et pot interessar

stats