El Brasil supera les 50.000 morts i el milió de contagis en plena desescalada

L'Amèrica del Sud concentra el principal focus de la Covid-19, amb el Perú i Xile també entre els deu països més afectats del món.

Obrin noves fosses al cementeri de Vila Formosa (Sao Paulo), el més gran de l'Amèrica Llatina
Obrin noves fosses al cementeri de Vila Formosa (Sao Paulo), el més gran de l'Amèrica Llatina / Sebastião Moreira (Efe)

El Brasil ha superat aquest diumenge les 50.000 persones mortes i el milió de contagis per coronavirus, amb el país en ple procés de desescalada. Tot i això, el govern brasiler ha prorrogat 15 dies més les restriccions per a l'entrada d'estrangers de qualsevol nacionalitat al país. Així, les xifres apunten que el virus continua avançant acceleradament al Brasil malgrat que els especialistes alerten que la pandèmia encara no ha assolit el pic.

Aquesta setmana, el Brasil ha registrat cinc jornades consecutives per damunt de la barrera dels 1.000 morts, la qual cosa el confirma com el segon país del món tant en nombre de víctimes com de contagis, només per darrere dels Estats Units. En les últimes 24 hores s'han confirmat 632 noves defuncions, que fan pujar el nombre total de decessos a 50.608, i 17.304 positius, amb la qual coses l'acumulat ascendeix a 1,084 milions ((1.084.000 ???)).

La situació ha provocat diverses protestes als carreres per la gestió de la crisi duta a terme pel president Jair Bolsonaro. Diversos polítics, personalitats i moviments de la societat civil han lamentat les més de 50.000 morts, mentre que Bolsonaro s'ha limitat a fer una publicació en les xarxes socials en tribut a un militar que va morir després d'un salt de paracaigudes.

El virus continua estenent-se per l'Amèrica del Sud

Però el Brasil no és l'únic focus important del virus a l'Amèrica del Sud. De fet, el nombre de casos continua creixent de forma exponencial al Perú i Xile. El Perú és ja el sisé país del món amb més contagis, amb més de 250.000, després de superar a Espanya i ja frega els 8.000 morts.

Així mateix, Xile no està lluny d'aquestes xifres i ja frega els 250.000 positius, després de sumar-ne 5.000 més en les últimes hores. D'altra banda, després d'una revisió de les dades dels decessos, el país supera també les 7.000 persones mortes.

Àfrica supera els 300.000 contagis

D'altra banda, la propagació del virus també s'accelera per Àfrica, on s'han sumat 50.000 casos nous en menys d'una setmana. Segons les últimes dades, es comptabilitzen 306.567 positius i 8.115 víctimes mortals. Només en l'últim dia s'han sumat 9.200 contagis i 190 defuncions.

També et pot interessar

stats