Borrell liderarà les polítiques d'ampliació de la UE, defensa i ajuda humanitària

Acostar els Balcans a la UE serà un dels objectius prioritaris del mandat de la nova Comissió Europea que lidera Von der Leyen.

VÍDEO | Borrell liderarà les polítiques d\'ampliació de la UE, defensa i ajuda humanitària

El ministre d'Afers Estrangers en funcions, Josep Borrell, treballarà per a reforçar el pes d'Europa al món i assumirà responsabilitats en cooperació, Àfrica, ampliació i defensa. Borrell, com a pròxim alt representant de política exterior i de seguretat comuna de la UE i un dels huit vicepresidents de la pròxima Comissió Europea encapçalada per l'alemanya Ursula von der Leyen, assumirà una "cartera enorme i serà el responsable per a una Europa més forta al món", segons ha destacat Von der Leyen

Von der Leyen ha demanat a Borrell "reforçar la capacitat de la Unió per a actuar de manera autònoma i promoure els seus valors i interessos a tot el món". També garantirà que "tot el treball vinculat a la defensa és coherent i consistent", després de reconéixer que cal fer "passos decidits els pròxims cinc anys cap a una Unió de la Defensa Europea". 

Acostar els Balcans, un dels principals objectius

La presidenta electa de l'executiu comunitari ha subratllat la importància dels Balcans per a Europa i ha assegurat que la cooperació amb aquesta regió serà "un dels principals objectius" del seu mandat. 

També et pot interessar

stats