Borrell demana a Moscou l'alliberament de l'opositor Navalni

Lavrov, ministre d'Afers Estrangers rus, ha advertit de les conseqüències “molt impredictibles” que pot tindre la degradació de relacions amb la Unió Europea.

Borrell i Lavrov en la compareixença de premsa a Moscou
Borrell i Lavrov en la compareixença de premsa a Moscou / Reuters

L'alt representant per a la Política Exterior de la Unió Europea (UE), Josep Borrell, ha demanat aquest divendres davant el ministre rus d'Afers Estrangers, Serguei Lavrov, l'alliberament del líder opositor rus Aleksei Navalni, i una investigació imparcial de l'enverinament que aquest va patir a l'agost de 2020.

“Per descomptat, hem estat parlant del cas Navalni i de les persones detingudes en les manifestacions i li he traslladat al ministre Lavrov la nostra profunda preocupació i li he reiterat la nostra crida a una investigació imparcial del seu enverinament”, ha dit Borrell en una roda de premsa al costat del cap de la diplomàcia russa després de la reunió que han mantingut a Moscou.

Per la seua banda, el ministre d'Afers Estrangers rus, Serguei Lavrov, ha advertit hui del perill que suposa la degradació de les relacions entre Rússia i la UE, i ha assegurat que Moscou i Brussel·les estan interessades a ampliar els canals de comunicació. “Hem coincidit que una ulterior degradació de les relacions pot tindre conseqüències negatives i molt, però molt impredictibles”, ha indicat Lavrov.

El cap de la diplomàcia russa assenyala que les relacions amb la Unió Europea “estan lluny de viure el seu millor moment”, un fet que ha atribuït a les “restriccions il·legítimes i unilaterals que la Unió Europea imposa sota pretextos inventats”. “Hui això ho hem plantejat amb franquesa”, ha subratllat.

Al mateix temps, Lavrov ha destacat que, en la seua opinió, l'important és que “totes dues parts han confirmat el seu interés a mantindre i ampliar els canals de comunicació”.

També et pot interessar

stats