Boris Johnson, proclamat primer ministre del Regne Unit

El conservador ha sigut investit per la reina Elisabet II en una audiència en el palau de Buckingham.

Boris Johnson entra en la seua nova residència al número 10 de Downing Street, a Londres

El conservador Boris Johnson, artífex de la campanya de l’eixida britànica de la Unió Europea, ja és oficialment primer ministre del Regne Unit, en substitució de Theresa May.

Com marca la tradició, Johnson ha sigut investit per la reina Isabel II en una breu audiència al palau de Buckingham (Londres), on prèviament s’ha desplaçat May per a comunicar la seua eixida.

L’exprimera ministra va presentar la dimissió el passat 7 de juny pel seu fracàs en la gestió del Brexit, ja que la Cambra dels Comuns va rebutjar fins a tres vegades l'acord que va negociar amb la Unió Europea.

Johnson es converteix així en el catorzé primer ministre que governa el Regne Unit durant el regnat d'Elisabet II, de 93 anys, que va començar el seu regnat en 1952, quan era cap de l'executiu el també conservador Winston Churchill.

El president del govern espanyolen funcions, Pedro Sánchez, ha felicitat el nou primer ministre britànic a través del seu compte de Twitter. També ha assegurat que continuarà cooperant i col·laborant-hi “en benefici de la ciutadania britànica i espanyola”.

També et pot interessar

stats