Els bombers controlen els incendis que van causar més de 131 morts a Xile

El foc ha afectat més de 6.000 habitatges i encara falten per identificar vora cent víctimes mortals

Habitatges afectats per les flames a la ciutat xilena de Quilpue
Habitatges afectats per les flames a la ciutat xilena de Quilpue / Rodrigo Garrido (Reuters)

Els bombers de la regió xilena de Valparaíso i les autoritats regionals han donat aquest dimecres per controlada la cadena d'incendis forestals que va començar divendres passat i han causat la mort almenys de 131 persones.

El sotssecretari d'Interior i Seguretat Pública, Manuel Monsalve, ha informat aquest dimecres que sobre el terreny continuen treballant tant aeronaus com brigades terrestres. A més, es mantenen les tasques de retirada de runes amb molta precaució, ja que encara hi ha cadàvers entre la cendra.

Les autoritats comencen a disposar dels elements necessaris per a la reconstrucció, després d’una tragèdia que ha causat danys de diversa consideració a més de 6.000 habitatges, una gran part dels quals han quedat totalment destruïts.

A hores d’ara, el nombre de morts se situa en 131, amb 35 identificats i 20 cossos entregats a les famílies. Set d'ells són menors d'edat. Actualment es manté el toc de queda nocturn als municipis i localitats afectades per a evitar el pillatge, encara que ja no és generalitzat, sinó que es limita a les zones més afectades.

També et pot interessar

stats