Bolsonaro: "Hem de deixar de ser un país de marietes"

El president brasiler torna a restar importància al virus i diu que "l'economia és vital"

El president brasiler, Jair Bolsonaro, en un acte
El president brasiler, Jair Bolsonaro, en un acte / Reuters

El president brasiler, Jair Bolsonaro, ha afirmat que hi ha sectors que "atemoreixen" la societat amb una possible segona onada de coronavirus i va exigir als ciutadans que "no siguen marietes" i entenguen que l'economia és "vital". En un esdeveniment del sector turístic, un dels més colpejats per la pandèmia de la Covid-19 al Brasil, Bolsonaro es va mostrar exaltat amb l'impacte econòmic del virus i va alertar que "la pandèmia es va superdimensionar".

"Els van dir "queden-se a casa que l'economia es recupera després" i els van afonar a tots", al mateix temps que "emmanillaven i detenien unes dones per anar a una platja" com "només ocorre en les dictadures", va dir en al·lusió a les mesures de prevenció adoptades per alcaldes i governadors en els temps més durs de la pandèmia.

"Amenacen amb la segona onada. Cal afrontar-la. És la vida. Tinc sentiments per tots els que van morir", va dir el governant d'extrema dreta, i va apuntar: "No hi ha com escapar-se de la realitat. Cal deixar de ser un país de marietes". Bolsonaro assegurà també que no és un "superhome" i va dir que la seua vida en el poder és "una desgràcia".

El Brasil és dels països més afectats del món amb, fins ara, uns 163.000 morts i 5,6 milions de casos. Cap especialista considera fins al moment que es puga donar per finalitzada l'anomenada primera onada.

També et pot interessar

stats