Bolsonaro continua com a líder i el substitut de Lula creix amb força

Aquestes són les conclusions de l'enquesta d'intenció de vot al Brasil que ha realitzat Datafolha

Hamilton Mourao, company de fórmula de l'ultradretà Jair Bolsonaro, durant una conferència de premsa a la ciutat Manaus, Amazones
Hamilton Mourao, company de fórmula de l'ultradretà Jair Bolsonaro, durant una conferència de premsa a la ciutat Manaus, Amazones

Segons un sondeig publicat hui al Brasil, el favoritisme del candidat d’ultradreta Jair Bolsonaro continua augmentant de cara a les eleccions d’octubre, mentre que el suport a Fernando Haddad, substitut de Lula da Silva, creix i empata en el segon lloc amb el laborista Ciro Gomes.

L’enquesta que ha realitzat Datafolha desvela que la intenció de vot de Bolsonaro, hospitalitzat des que el van apunyalar la setmana passada, ha crescut en quatre punts percentuals des d’agost i que ha passat, en només cinc dies, del 24% al 26%.

Per a Haddad, aquest és el primer sondeig des que va substituir oficialment Lula da Silva, després que la justícia electoral en vetara la candidatura per una condemna en segona instància. Els resultats mostren un augment de les simpaties cap a l’exalcalde de Sao Paulo i exministre d’Educació. Tot i haver entrat tard en la carrera per la presidència, actualment té una intenció de vot del 13%, quatre punts percentuals més que el passat dilluns i nou més que el 22 d’agost.

Les dades que recull Datafolha demostren que Haddad ha aconseguit retindre alguns dels vots que anaven per a Lula, el qual es troba a la presó per corrupció, i que tenia al voltant d’un 40% de simpaties abans de ser inhabilitat.

Així, Haddad empata en vots amb el laborista Ciro Gomes, amb qui competeix pels vots d’esquerra, segons el sondeig que va entrevistar 2.804 persones el passat 10 de setembre, i que té un marge d’error de dos punts percentuals.

La intenció de vot per a Gomes roman estable (13%) respecte a l’última enquesta de Datafolha.

La quarta posició l’ocupa el socialdemòcrata Geraldo Alckmin (9%, un punt percentual menys que aquest dilluns), mentre que la cinquena és per a Marina Silva, que ha perdut la intenció de vot fins al 8%, respecte de l’11% que tenia en l’última enquesta.

Segons aquestes xifres, Bolsonaro perdria davant de la majoria dels seus principals rivals: Ciro Gomes, Marina Silva i Geraldo Alckmin. No obstant això, el capità de la reserva, segons l’enquesta, està tècnicament empatat amb Fernando Haddad en la segona volta, que se celebrarà el pròxim 28 d’octubre si cap candidat supera el 50% dels vots.

També et pot interessar

stats