Bolsonaro assumeix la presidència del Brasil

El líder ultradretà assegura que alliberarà el país de les "amarres ideològiques", amb un respecte ple per "les religions i les tradicions judeocristianes".

Imatge de portada: Jair Bolsonaro i la seua esposa, Michele en un dels moments de la cerimònia.

El líder de la ultradreta brasilera, Jair Messias Bolsonaro, ha jurat el seu càrrec com a nou president constitucional de la República Federativa del Brasil per als pròxims quatre anys, després d'haver guanyat les eleccions amb el 55,13% dels vots. 

A la cerimònia, que s'ha celebrat a l'hemicicle del Senat, han assistit els presidents de Bolívia, Evo Morales; de Xile, Sebastián Piñera; d'Hondures, Juan Orlando Hernández; del Paraguai, Mario Abdo Benítez; del Perú, Martín Vizcarra; i de l'Uruguai, Tabaré Vázquez.

També l'han acompanyat els primers ministres d'Israel, Benjamin Netanyahu; d'Hongria, Viktor Orbán; i del Marroc, Saadedine Othmani. La representació espanyola ha estat encapçalada per la presidenta del Congrés, Ana Pastor, i pel viceministre de Cooperació Internacional i per a Iberoamèrica, Juan Pablo de la Iglesia.

Com dicta el protocol, després de la investidura Bolsonaro s'ha dirigit al poble brasiler en el seu primer discurs com a president, en què ha dit que unirà el poble i alliberarà el país de les "amarres ideològiques", amb un ple respecte "a les religions i a les tradicions judeocristianes".

Després, ja en el palau de Planalto, seu del govern brasiler, ha rebut la banda de president de mans del seu predecessor, l'expresident Michel Temer.

Uns 12.000 efectius d’organismes de seguretat, que inclouen cossos de policia i de les  forces armades, han sigut mobilitzats aquest dimarts a Brasília per a garantir la seguretat de l'acte. Un desplegament de policies i soldats que ha militaritzat per complet la zona on es concentraran tots els actes de la presa de possessió del líder de la ultradreta. 

També et pot interessar

stats