Boeing recomana suspendre les operacions del Boeing 777 després de l’incident de Denver

Manté 77 avions en servei i 59 en emmagatzematge amb motor Pratt & Whitney.

Imatge del motor que va esclatar de l'avió amb destí a Honolulu
Imatge del motor que va esclatar de l'avió amb destí a Honolulu

La companyia aeronàutica Boeing ha recomanat suspendre les operacions dels 69 avions del model 777 que es troben en servei i dels 59 en emmagatzematge, tots amb motors del tipus Pratt & Whitney, després de l’incident d’aquest dissabte en què va esclatar un motor d’un avió que havia eixit de Denver, Colorado en direcció a Honolulu, Hawaii i que el va obligar a tornar a l’aeroport i fer un aterratge d’emergència.

L’incident va provocar que diverses parts del motor caigueren sobre un suburbi de la capital de l’estat de Colorado sense que es registrara cap dany personal.

Des de l’empresa asseguren que continuaran “treballant en estreta col·laboració amb els reguladors per a determinar qualsevol pas addicional i esperem que només una xicoteta quantitat de clients patisquen inconvenients”.

“La seguretat continua sent la nostra màxima prioritat, raó per la qual els nostres equips participen en una àmplia formació per a preparar i gestionar incidents com el (del vol de Denver) UA328”, conclou l’aerolínia.

Segons mitjans locals estatunidencs, basats en les dades de registre d’aeronaus més recents, les úniques aerolínies que operen amb els motors afectats estan als Estats Units, el Japó i Corea del Sud.

També et pot interessar

stats