El bloqueig del canal de Suez suposa pèrdues de 9.600 milions de dòlars diaris

Cap a Occident es transporten mercaderies per valor de 5.100 milions de dòlars i cap a Orient, de 4.500 milions de dòlars

El bloqueig del canal de Suez suposa pèrdues de 9.600 milions de dòlars diaris / À Punt NTC

El bloqueig del canal de Suez, a Egipte, que ha provocat un vaixell travessat, està causant una retenció de mercaderies per valor de 9.600 milions de dòlars diaris, segons ha informat el servei d'anàlisi de la publicació Lloyd's List, perquè es tracta d’una de les principals vies de transport marítim del món.

 Segons aquesta publicació, el tràfic de mercaderies cap a Occident pel canal té un valor diari de 5.100 milions de dòlars, mentre que cap Orient es xifraria en 4.500 milions.

Almenys 237 vaixells, inclosos 24 petroliers i 41 vaixells de càrrega a granel, estan a l'espera de poder travessar el canal, pel qual circula més del 10% del comerç marítim mundial i el 25 per cent dels contenidors, com ha assenyalat Lloyd's List.

Tot indica que encara es tardarà uns quants dies a moure l'immens vaixell que va encallar dimarts al canal de Suez i que convertir la via en intransitable. Per a alliberar l'embarcació, cal traure 20.000 metres cúbics d’arena. Pel canal de Suez passa el 12 per cent de les mercaderies del món.

També et pot interessar

stats