Bloomberg es retira de les primàries demòcrates i donarà suport a Biden

L'empresari no ha obtingut la victòria en cap estat tot i la inversió multimilionària en publicitat.

L'empresari Michael Bloomberg marxa després d'un míting a Florida
L'empresari Michael Bloomberg marxa després d'un míting a Florida / Marco Bello (Reuters)
04 de març 2020 - 18:17

Michael Bloomberg ha anunciat la retirada de les eleccions primàries demòcrates després dels pobres resultats obtinguts en el conegut com superdimarts, malgrat haver invertir centenars de milions en la seua campanya. L'empresari multimilionari també ha avançat que donarà suport a la campanya de Joe Biden. L'exvicepresident dels Estats Units ha guanyat en nou dels catorze estats en aquesta cita electoral clau per a triar el candidat del Partit Demòcrata.

"Fa tres mesos, vaig entrar en la carrera presidencial per a derrotar el president Donald Trump. Hui, deixe la carrera per la mateixa raó; per a derrotar Donald Trump", ha assegurat en un comunicat, on ha subratllat la seua preferència per Biden, "amic i gran estatunidenc".

Biden guanya en 14 estats i obté mig centenar de delegats més que Sanders

La candidatura de Biden, de perfil moderat, va agafar impuls després de la retirada d'altres candidats que eixien com a favorits, com l'exalcalde de South Bend (Indiana) Pete Buttigieg, en detriment de la candidatura del senador esquerrà Bernie Sanders. El superdimarts ha consolidat aquesta inèrcia. Biden ha guanyat en 14 dels nou estats, tot i que Sanders ha conquistat la majoria a Califòrnia, on es repartien més delegats.

A l'espera del recompte de Carolina del Nord i amb l'escrutini pràcticament tancat a la resta d'estats, Biden n'hauria obtingut 358 delegats enfront dels 306 de Sanders.

També et pot interessar

stats