Bielorússia confirma la detenció de l'opositora Maria Kolesnikova

Les autoritats informen que la dirigent va ser detinguda a la frontera quan intentava abandonar "il·legalment" el país.

La líder opositora biolorussa, Maria Kolesnikova, en una protesta a Minsk
La líder opositora biolorussa, Maria Kolesnikova, en una protesta a Minsk / Reuters

Bielorússia ha confirmat finalment la detenció de Maria Kolesnikova. En un comunicat al canal Telgram de Belta, l'agència oficial de notícies, les autoritats informen que la dirigent opositora bielorussa va ser arrestada a la frontera quan intentava abandonar "il·legalment" el país.

Aquest dilluns, els companys de l'opositora van denunciar que Kolesnikova va ser segrestada en el centre de Minsk per diversos emmascarats, que la van pujar en un minibús i se la van emportar amb destinació desconeguda. La policia de la ciutat ha negat la implicació de cap dels seus agents en la detenció.

Maria Kolesnikova és una de les dirigents claus en l'oposició al règim d'Aleksandr Lukaixenko. És l'única de les tres dones que es va enfrontar en les urnes al president en els comicis d'agost i que continuava al país, després de l'exili de Svetlana Tikhanóvskaia i Verónika Tsepkalo. En els últims mesos ha liderat les protestes per frau electoral contra el dirigent, algunes de les quals han sigut reprimides amb gran violència.

Tikhanóvskaia exigeix l'alliberament

La líder de l'oposició bielorussa, Svetlana Tijanóvskaya, ha exigit al govern del país l'alliberament de Maria Kolesnikova. "Ha de ser posada en llibertat immediatament, com tots els membres del consell coordinador i els presos polítics detinguts anteriorment", ha assenyalat des del seu exili a Lituània.

A més, ha indicat que "la tasca del consell coordinador és ser una plataforma per a les negociacions; no hi ha una altra solució i el president bielorús, Aleksandr Lukaixenko, se n'ha d'adonar".

També et pot interessar

stats