Biden no vol debatre amb Trump sense una PCR negativa

Els candidats republicà i demòcrata converteixen el pròxim debat del 15 d'octubre en una pugna electoral.

Joe Biden, candidat demòcrata a la presidència del EUA
Joe Biden, candidat demòcrata a la presidència del EUA / Kevin Lamarque (Reuters)

El candidat demòcrata a la Casa Blanca, Joe Biden, ha afirmat que el debat programat per al 15 d'octubre amb el president dels EUA, Donald Trump, no hauria de celebrar-se en cas que el seu rival republicà seguisca malalt de coronavirus. “Crec que si encara té Covid-19, no hauríem de tindre un debat”, ha dit Biden.

Amb anterioritat, Trump havia anticipat en Twitter la seua participació en el cara a cara. “Estic esperant el debat de la nit del dijous 15 d'octubre a Miami. Serà genial!”, va escriure. Trump va tornar aquest dilluns a la Casa Blanca després d'una hospitalització exprés en un centre mèdic militar per a tractar-se de la Covid-19 i rebre tractaments experimentals.

A més del debat a Miami del 15 d'octubre, hi ha un últim programat per al dia 22 a Nashville (Tennessee). Biden ha declarat que "espera" debatre amb Trump en aquestes dates, però també que han de seguir-se “protocols molt estrictes”. “Massa gent s'ha contagiat. És un problema molt greu, així que em guiaré pels protocols”, ha avançat el candidat demòcrata. Biden i Trump van debatre per primera vegada dimarts passat poques hores abans del positiu del president.

D'altra banda, el vicepresident dels EUA, Mike Pence, i la seu rival demòcrata, Kamala Harris, tenen previst participar en un cara a cara aquest dimecres a Salt Lake City (Utah). Encara que el vicepresident ha donat negatiu en totes les proves a les quals s'ha sotmés des del positiu de Trump, els responsables de campanya de Harris han demanat que s'instal·len barreres separadores de plexiglàs.

Més positius a la Casa Blanca

El brot de coronavirus de la Casa Blanca no para de créixer i el de l'assessor en immigració és el positiu número 23. A més també s'han contagiat l'assessora Hope Hicks; la portaveu de la Casa Blanca, Kayleigh McEnany; quatre membres del seu equip; dos senadors; diversos periodistes i el vicecomandant de la Guàrdia Costanera, Charles Ray, entre altres.

Encara que és complicat determinar l'origen del brot, la majoria dels infectats van assistir el 26 de setembre a la cerimònia de nominació de la jutgessa Amy Coney Barrett per al Tribunal Suprem, quasi tots sense mascaretes.

També et pot interessar

stats