Biden fa una crida a la unitat per a traure els EUA de la foscor de l’administració Trump

El candidat demòcrata ha acceptat la nominació a la Casa Blanca i ha presentat un pla per a fer front a la Covid-19.

Joe Biden, durant el discurs
Joe Biden, durant el discurs / Kevin Lamarque (Reuters)

L’exvicepresident Joe Biden ha acceptat la nominació demòcrata a la Casa Blanca per als comicis presidencials de novembre pròxim i ha demanat als estatunidencs que s’unisquen per a “superar aquesta època de foscor”. Biden espera mobilitzar el votant demòcrata per a tornar a la presidència dels Estats Units i s’ha presentat com a la llum davant de la foscor que representa l’administració encapçalada per Donald Trump. Biden, de 77 anys, ha fet el discurs des de Wilmington (Delaware), on viu, per a tancar la convenció demòcrata.

“El president actual ha sumit els Estats Units en la foscor durant molt de temps. Massa ira, massa temor, massa divisió. Ací i ara els done la meua paraula: si em confien la presidència, trauré el millor de nosaltres, no el pitjor. Seré un aliat de la llum, no de les tenebres”, ha defés el veterà polític demòcrata durant la intervenció. “És hora que nosaltres, el poble, ens unim, perquè no s’equivoquen, units podem i podrem superar aquesta època de foscor als EUA. Triarem l’esperança davant de la por, els fets davant de la ficció, la justícia sobre el privilegi”, ha afegit.

Biden aspira a la presidència d’Estats Units i hi concorrerà amb l’ajuda de Kamala Harris, candidata a la vicepresidència dels Estats Units, primera dona negra i asiàtica nord-americana que ostenta aquest alt càrrec. Si és elegit, Biden seria la persona més major a ser president dels Estats Units.

El demòcrata ha dedicat bona part de la intervenció a esbossar el seu pla per a atallar la pandèmia de coronavirus als Estats Units, la nació del món més afectada amb quasi 175.000 morts i 5.571.102 casos confirmats. I ha assegurat que el primer que farà serà fer front a aquesta pandèmia per a controlar-la. També ha enunciat algunes mesures per a recuperar l’ocupació, així com iniciatives en matèria d’infraestructures, sistema educatiu, sanitat, immigració i medi ambient. Així mateix, els problemes racials que viu els Estats Units han ocupat una part de la intervenció de l’aspirant a presidir el país.

Mentrestant, el president Trump ha recorregut al discurs de la por de l’“esquerra radical” i ha insistit que les eleccions de novembre seran les “més fraudulentes de la història” del país.

També et pot interessar