Biden fa una crida als votants negres, i Trump als llatins

Els dos candidats intenten mobilitzar els electors de Carolina del Nord i de Nevada de cara a les eleccions del 3 de novembre.

Una seguidora de Donald Trump durant un míting de campanya en Carson City, Nevada
Una seguidora de Donald Trump durant un míting de campanya en Carson City, Nevada / Carlos Barria (Reuters)

El candidat presidencial demòcrata, Joe Biden, ha apel·lat en un míting a Carolina del Nord al vot afroamericà, i ha exigit tolerància zero amb els supremacistes blancs. Mentrestant, el seu rival, el president dels EUA, Donald Trump, en un míting a Nevada, ha buscat convéncer els hispans perquè voten els republicans.

Biden s'ha traslladat a Carolina del Nord, on la votació anticipada per a les eleccions generals del 3 de novembre va començar dijous, en un intent de mobilitzar els electors. A Carolina del Nord Biden avantatja Trump per un ajustat marge de 2,7 punts, d'acord amb la mitjana dels sondejos. Segons la junta electoral d'aquest estat, fins ara han votat 845.268 electors. "Hem de mantindre l'impuls increïble", ha indicat el candidat demòcrata, que ha animat els votants a no esperar i a acudir a les urnes al més prompte possible.

El que fora vicepresident de Barack Obama ha recordat que en els últims mesos ha tingut contacte amb familiars de víctimes de la violència policial contra els afroamericans, com George Floyd i Jacob Blake. "Quan vaig conéixer la filla de sis anys de George Floyd al costat de la seua família em vaig agenollar per a dir-li hola, em va mirar i em va dir… «vicepresident, papà ha canviat el món», va rememorar Biden.

L'última victòria demòcrata en unes presidencials a Carolina del Nord va ser en 2008, de la mà de l'expresident Barack Obama, i per a Trump és fonamental mantindre aquest estat. De fet, un dels fills del president, Donald Trump Jr, es traslladarà hui dilluns a aquest estat, on farà dos mítings, un a Arden i un altre a Kernersville, mentre que son pare tindrà actes de campanya a Arizona.

Trump : "M'agraden els hispans"

Mentre Biden visitava Carolina del Nord, Trump ha participat aquest diumenge en una missa en una església de Las Vegas, abans del míting que ha fet a Carson City, capital de Nevada, un altre estat clau, i on ha apel·lat als llatins. "M'agraden els hispans, m'agraden els hispanoestatunidencs. Els hispans són propietaris de xicotets negocis, no es poden imaginar com de bons són en els negocis. A vegades són durs, a vegades, però són grans empresaris", ha destacat en el seu míting.

I ha aprofitat per a ficar-se amb el seu rival demòcrata: "Biden esclafarà tot allò pel qual els hispanoestatunidencs han treballat, eliminarà els vostres xicotets negocis amb confinaments i regulacions, i devastarà les vostres famílies amb increments massius d'impostos".

A Nevada, Biden va per davant de Trump 5,2 punts, segons la mitjana de Real Clear Politics. En aquest estat, els demòcrates han anat acumulant una victòria darrere d'una altra en els diferents comicis de l'última dècada, i en les eleccions actuals el vot llatí podria ser crucial a l'hora de decidir qui guanya, ja que suposa el 20% de l'electorat.

També et pot interessar

stats