Biden i Putin acorden parlar sobre ciberseguretat i del retorn dels respectius ambaixadors

La reunió ha durat poc menys de quatre hores i els dos presidents han valorat el diàleg constructiu i la bona voluntat

Biden i Putin, aquest dimecres a Ginebra
Biden i Putin, aquest dimecres a Ginebra / Peter Klaunzer

El president de Rússia, Vladímir Putin, i el dels Estats Units, Joe Biden, han protagonitzat aquest dimecres la seua primera reunió oficial. Ha sigut a Ginebra i ha durat vora quatre hores. A l'eixida els dos mandataris s'han mostrat satisfets pel diàleg i a pesar de les diferències han acordat, entre altres, parlar de ciberseguretat o de la tornada dels respectius ambaixadors, que van ser expulsats el mes d'abril passat.

El president de Rússia, Vladímir Putin, ha valorat positivament la trobada i ha afirmat que no hi ha hagut "gens d'hostilitat", malgrat les discrepàncies existents, i ha qualificat la conversa de "molt constructiva". "Considere que no hi ha hagut gens d'hostilitat. A l'inrevés. La nostra trobada ha transcorregut en clau de principis, les nostres valoracions difereixen en molts aspectes. Però des del meu punt de vista, totes dues parts han demostrat el desig de comprendre l'altra i de buscar un acostament de les posicions", ha argumentat.

Per la seua banda, Joe Biden ha destacat en una roda de premsa que l'última cosa que vol el seu homòleg rus és una nova guerra freda amb els Estats Units. Biden, entre altres aspectes, assegura que ha transmés a Putin que poden col·laborar en "àrees d'estabilitat estratègica". El president nord-americà sí que ha advertit de les "conseqüències devastadores" per a Rússia si mor l'opositor rus Aleksei Navalni.

També et pot interessar

stats