Biden planeja convocar una cimera global per a contindre la pandèmia

La trobada se celebraria durant la setmana de debats d'alt nivell de l'Assemblea General de l'ONU, que comença el 21 de setembre

Joe Biden, en una roda de premsa aquest dimecres a la Casa Blanca, Washington (els Estats Units)
Joe Biden, en una roda de premsa aquest dimecres a la Casa Blanca / Shawn Thew (Efe)

El president dels Estats Units, Joe Biden, planeja convocar una cimera global per a contindre la pandèmia i augmentar el subministrament de vacunes als països en desenvolupament, segons ha informat el diari The Washington Post. La trobada se celebraria durant la setmana de debats d'alt nivell de l'Assemblea General de l'ONU, que comença el pròxim 21 de setembre.

Biden podria fer l'anunci durant el discurs que donarà aquest dijous a les 17:00 hores per a detallar la seua estratègia contra la variant delta als Estats Units, encara que també és possible que la Casa Blanca confirme la informació abans d'aquest acte.

En el seu discurs, Biden té previst detallar un pla de sis pilars per a contindre la pandèmia als Estats Units, on el 27% de la població major de dotze anys encara no s'ha posat cap dosi, segons dades oficials. El 53,3% dels estatunidencs han rebut la pauta completa contra la Covid-19, inclosos el 62,4% dels majors de dotze anys.

Els plans de Biden contra la pandèmia

Els pilars dels quals parlarà Biden seran vacunar als estatunidencs que encara no ho han fet, promocionar les dosis de reforç per als quals ja van rebre la pauta completa, mantindre obertes les escoles, augmentar els tests i exigir l'ús de mascaretes, a més de potenciar la recuperació econòmica i millorar les cures per als pacients de Covid-19, segons la cadena CNN.

El president pressionarà, a més, les empreses privades perquè exigisquen proves de vacunació als seus empleats, com han fet ja el govern federal i diverses corporacions.

L'expansió de la variant delta ha retornat un panorama ombrívol als EUA, el país amb més morts per Covid-19 del món, la mitjana diària de casos del qual va tornar a superar els 150.000 la setmana passada per primera vegada des de gener, la qual cosa ha saturat els hospitals i provoca més de mil defuncions cada dia.

Falten vacunes per al tercer món

El govern de Biden ha donat fins ara més de 140 milions de dosis de les vacunes a noranta països, segons ha assegurat la portaveu de la Casa Blanca, Jen Psaki. No obstant això, els experts han advertit que es necessiten més esforços per a potenciar la vacunació en zones en desenvolupament. El programa Covax de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha reconegut que no podrà entregar enguany els 2.000 milions de dosis que havia projectat, perquè només en disposarà de 1.400 milions.

També et pot interessar