Biden: "Els Estats Units estan prop de declarar la seua independència d'un virus mortal"

No obstant això, el president ha advertit que la Covid-19 "no ha sigut derrotada" i que, davant variants poderoses com la delta, la millor defensa és vacunar-se

Biden posa amb persones vestides com a expresidents estatunidencs amb uniformes de beisbol, a la Casa Blanca, Washington, durant una celebració del Dia de la Independència
Biden posa amb persones vestides com a expresidents amb uniformes de beisbol, a la Casa Blanca, Washington, el Dia de la Independència / Michael Reynolds (Efe)

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha assegurat que el seu país està "més a prop que mai" de declarar la seua independència d'un "virus mortal", en al·lusió a la pandèmia del coronavirus. "Hui celebrem als Estats Units, la nostra llibertat, la nostra independència. El 4 de juliol és un dia sagrat al nostre país", ha afirmat Biden aquest diumenge en el seu discurs amb motiu d'aquesta data pàtria.

Biden ha organitzat la seua primera activitat massiva a la Casa Blanca pel Dia de la Independència, una data que el seu govern ha considerat propícia per al retrobament dels nord-americans en família després de mesos de restriccions per la pandèmia. "Estem emergint de la foscor d'un any de pandèmia i aïllament", ha agregat el president, que ha assenyalat aquesta celebració com del "Dia de la Independència i la independència de la Covid-19".

No obstant això, ha advertit que la batalla contra la Covid-19 no ha acabat. "Ens queda molta faena per fer", ha considerat Biden, qui ha insistit que el virus "no ha sigut derrotat" en recordar que han sorgit variants "poderoses" com la delta, detectada inicialment a l'Índia.

En aquest context, ha convidat els nord-americans a immunitzar-se, en indicar que "la millor defensa contra aquestes variants és vacunar-se". "Si no s'han vacunat, facen-ho ara", ha demanat el president, i ha apuntat que "no volem tornar on estàvem fa un any".

600.000 morts i 33,7 milions de contagis

Biden ha recordat a les més de 600.000 persones que van perdre la vida a causa de la Covid-19 al país, que suma 33,7 milions de casos positius de la malaltia del total de 183,6 milions registrats a tot el món, segons xifres de la universitat Johns Hopkins.

Segons els Centres per al Control i la Prevenció de Malalties, el 67,1% de la població major de 18 anys (uns 173,1 milions) ha rebut almenys una injecció, mentre que un 58,2% ja està completament immunitzat. En el cas de la població en general, a un 54,9% (182,4 milions) se li ha administrat una dosi i un 47,4% ja ha completat la seua vacunació.

També et pot interessar

stats