Biden, disposat a treballar per a “sanar i unir els Estats Units i la resta del món”

Posa un cubano-nord-americà al capdavant de Seguretat Nacional. És la primera vegada que un llatí assumeix el càrrec.

El president electe dels Estats Units en la compareixença que ha donat per a presentar el seu equip de Seguretat Nacional
El president electe dels Estats Units en la compareixença que ha donat per a presentar el seu equip de Seguretat Nacional / Reuters

El president electe dels Estats Units, Joe Biden, vol començar a treballar per a sanar les ferides de la polarització al seu país i a la resta del món. "Comencem aquest treball per a sanar i unir els Estats Units, així com el món", ha afirmat durant la presentació de l'equip de seguretat nacional i d'afers estrangers del seu futur gabinet.

Així mateix, el president electe ha ratificat el compromís de lluitar contra el canvi climàtic, del qual ha dit que ningú ha de "subestimar ni per un minut".

Joe Biden, s’ha mostrat "orgullós" d’haver escollit un “immigrant” com a secretari de Seguretat Nacional (DHS, en anglés) del seu futur govern: Alejandro Mayorkas, un cubano-nord-americà. És la primera vegada que un llatí ocupa aquest càrrec. "El DHS afecta a tothom, pel seu paper crucial en afers d'immigració. Estic orgullós que per primera vegada el Departament recaiga en un immigrant, un llatí, que sap que som una nació de lleis i valors", ha dit Biden en l’acte.

D’altra banda, sols uns minuts abans d'intervindre Biden, el predecessor i actual president dels Estats Units, Donald Trump, ha fet una inesperada intervenció pública a la Casa Blanca. Ha parlat del rècord registrat per l'índex Dow Jones d'Industrials i els avanços en la vacuna per a la Covid-19, però en canvi no ha fet cap referència al procés de transició.

S’ha vanagloriat dels avanços de la vacuna: "No ha ocorregut mai res com açò des del punt de vista mèdic, i crec que la gent ho està reconeixent". Així mateix, ha atribuït a la gestió de la seua administració la pujada sense precedents del Dow Jones d'Industrials als 30.000 punts, malgrat que molts analistes l'han relacionada amb el seu anunci, aquest dilluns de vesprada, que havia donat llum verda al procés de transferència de poder a Biden.

També et pot interessar

stats