Biden demana no subestimar Trump

La pandèmia torna a assetjar al president dels Estats Units i candidat republicà, a nou dies de les eleccions.

Mesa electoral oberta a Nova York per a la votació anticipada
Mesa electoral oberta a Nova York per a la votació anticipada / Andrew Kelly (Reuters)

El candidat demòcrata en les eleccions dels EUA, Joe Biden, ha demanat no confiar-se del triomf sobre Donald Trump en les eleccions del 3 de novembre: "Ens sentim molt bé sobre les nostres opcions, però no subestime la forma que té ell de jugar". En la seua entrevista en la CBS, Biden ha precisat que es referia als "intents" de Trump "de deslegitimar les eleccions" en sembrar desconfiança en el sistema de vot per correu, alguna cosa que, segons el candidat demòcrata, només busca "intimidar" la gent perquè dubten de "si val la pena anar a votar".

El programa incloïa també una entrevista amb Trump, encara que el mandatari es va irritar tant amb la presentadora que va publicar íntegra la seua conversa amb ella en Facebook dijous passat. La cadena va decidir llavors emetre igualment l'entrevista aquest diumenge, però la va acompanyar de pauses per a verificar els fets i dades que citava Trump, alguna cosa que també va fer amb Biden. Després que el president tallara l'entrevista i se n'anara, el vicepresident Mike Pence ha justificat Trump dient que "sempre diu el que pensa" i sap que no és important "forcejar amb els mitjans".

Biden considera Rússia el país que més "amenaça la seguretat" del seu país, mentre que la Xina és el seu principal competidor, amb el qual manté un pols que podria tornar-se "més seriós" en els pròxims anys. El candidat demòcrata ha respost així a la pregunta de quin és el país que més amenaça el seu. El president Donald Trump ha contestat a la mateixa pregunta citant únicament la Xina, país al qual ha descrit com "un competidor i un enemic".

La pandèmia torna a assetjar Trump

Quan falten nou dies per a les eleccions del 3 de novembre, l'estratègia de Trump per a la reelecció de donar per superat el pitjor de la pandèmia ha xocat amb els titulars sobre un nou rècord diari de contagis al país i un nou brot a la Casa Blanca, amb almenys cinc contagis a l'oficina del seu vicepresident, Mike Pence. "Fins i tot sense la vacuna, estem passant pàgina al pitjor de la pandèmia, s'acabarà", ha assegurat Trump durant un míting aquest diumenge en l'estat clau de New Hampshire.

Aqueix optimisme no sols contrasta amb l'agut repunt de contagis que experimenta el país, sinó també amb les declaracions del seu propi cap de gabinet, Mark Meadows, en una entrevista unes hores abans, on ha afirmat que els Estats Units no aconseguiran controlar la pandèmia. "No controlarem la pandèmia, controlarem el fet que aconseguim vacunes, teràpies i altres maneres de mitigar-la", ha dit Meadows a la cadena CNN, en assegurar que la Covid-19 no pot controlar-se "perquè és un virus contagiós, igual que la grip".

El candidat presidencial demòcrata, Joe Biden, ha considerat "al·lucinant" l'afirmació de Meadows, en opinar que significa que la Casa Blanca "s'ha rendit" a l'hora de "protegir als estatunidencs" de la pandèmia.

Els Estats Units supera els 8,6 milions de casos i els 225.000 morts

Mentre que la campanya electoral segueix el seu curs, la pandèmia de la Covid-19 contínua la seua escalada pels Estats Units, que ha aconseguit aquest dilluns la xifra de 8.636.174 casos confirmats de coronavirus SARS-CoV-2 i la de 225.230 morts. Són 64.549 contagis i 464 morts més en 24 hores. Malgrat que Nova York ja no és l'estat amb un major nombre de contagis, sí que segueix com el més colpejat quant a morts, amb 33.422. Quant a contagis, Califòrnia suma 906.529, darrere va Texas amb 892.006, el tercer és Florida amb 778.636 i Nova York és ara el quart amb 495.464.

També et pot interessar

stats