Biden condemna l'assassinat de Jacksonville: "No hi ha lloc per al supremacisme blanc als Estats Units"

Les autoritats federals investiguen la mort de tres afroamericans a mans d'un jove blanc com "un possible crim d'odi i d'extremisme violent"

Biden, aquest diumenge a l'església catòlica de la Santíssima Trinitat a Washington
Biden, aquest diumenge a l'església catòlica de la Santíssima Trinitat a Washington / Julia Nikhinson (Reuters)

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha condemnat aquest diumenge l'assassinat de tres persones afroamericanes comés per un home de raça blanca a la ciutat de Jacksonville, a Florida, i ha advertit que al país "no hi ha lloc per al supremacisme blanc". En un comunicat, el mandatari ha traslladat el condol per l'atac i ha explicat que les autoritats federals han obert una investigació sobre els fets, que tracten com "un possible crim d'odi i d'extremisme violent".

Ha lamentat, a més, que el crim va tindre lloc el mateix dia en què es commemorava el 60 aniversari de Moviment de la Marxa sobre Washington pel treball i la llibertat i contra el racisme, en la qual el reverend Martin Luther King Jr. va pronunciar l'històric discurs I have a dream (Tinc un somni). "Hem de dir de manera clara i contundent que no hi ha lloc per al supremacisme blanc als Estats Units. Hem de negar-nos a viure en un país on les famílies van a la botiga o al col·legi amb el temor a ser assassinades pel color de la pell", ha proclamat Biden. "El silenci és complicitat i no hem de quedar-nos callats", ha agregat.

Dissabte, un supremacista blanc va matar tres persones afroamericanes en una botiga de la cadena Dollar General a Jacksonville, al nord de l'estat de Florida, abans de suïcidar-se. Ryan Palmeter, de 21 anys, va utilitzar un fusell llarg i una pistola de marca Palmetto que havia comprat de manera legal i en la qual havia pintat una esvàstica.

Les víctimes van ser una dona de 52 anys, assassinada en el seu vehicle enfront de la botiga, un empleat del comerç de 19, a qui l'atacant va tirotejar mentre intentava escapar, i un altre home de 29 anys a qui va disparar en entrar a l'establiment.

Abans de l'atemptat, l'assassí havia intentat accedir a la Universitat Edward Waters, un centre educatiu tradicionalment enfocat a la comunitat negra, però un encarregat de seguretat li va negar l'entrada perquè no va voler identificar-se.

Biden ha demanat sense èxit al Congrés en diverses ocasions que prohibisca els fusells d'assalt com l'emprat per Palmeter en l'atac.

També et pot interessar

stats