Biden: “En acabar el recompte de vots, creiem que serem els guanyadors”

El candidat demòcrata li ha arrabassat a Trump els estats claus de Wisconsin i Michigan.

Biden: “En acabar el recompte de vots, creiem que serem els guanyadors”
Biden: “En acabar el recompte de vots, creiem que serem els guanyadors”

“No estic ací per a donar per fet que hem guanyat, sinó per a dir que, en acabar el recompte, creiem que serem els guanyadors”. Així ha iniciat el candidat demòcrata, Joe Biden, el primer discurs després de les eleccions a la Casa Blanca. A pesar de l’avantatge que té sobre el candidat a la reelecció, Donald Trump, Biden s’ha mostrat prudent i ha fet una crida a rebaixar la tensió.

“Hem guanyat la majoria dels vots, i les estimacions preveuen que això augmentarà: fins ara hi ha una diferència aproximada de tres milions de votants”, ha assegurat el demòcrata, que ha remarcat que ha guanyat a l’estat de Wisconsin per només 20.000 vots, els mateixos que Trump en els darrers comicis.

Després d’arrabassar-li els estats claus de Wisconsin i Michigan a l’actual president dels Estats Units, Donald Trump, Biden suma almenys 253 compromissaris al Col·legi Electoral, enfront dels 214 que ha acumulat Trump, en el seu objectiu comú d'arribar als 270 que donen la victòria.

Wisconsin és el primer estat que el demòcrata li lleva a Trump respecte als resultats de 2016, al qual també se li podria sumar Arizona. A més, Biden també li ha llevat al mandatari el segon districte de Nebraska, que atorga només un delegat.

En saber-se els resultats, Trump ja ha anunciat que demanarà un recompte de vots. "El president està dins del marge per a demanar un recompte, i ho farem immediatament", ha dit el cap de campanya de Trump, Bill Stepien.

L’equip de Biden assenyala que les dades internes els indiquen que han aconseguit guanyar en estats clau com Nevada, Michigan i Pennsilvània. “Biden està en el camí de guanyar aquestes eleccions i serà el pròxim president dels Estats Units”, ha dit O’Malley.

Trump pronostica que divendres podrà proclamar la victòria

Per contra, la campanya de reelecció del president nord-americà, Donald Trump, ha pronosticat aquest dimecres que per a divendres podrà proclamar una victòria del mandatari en les eleccions, a pesar que ha presentat demandes en dos estats i ha exigit un recompte en un altre.

"Per a finals d'aquesta setmana, quedarà clar a tot aquest país que el president Trump i el vicepresident [Mike] Pence seran reelegits durant quatre anys més", ha dit Jason Miller, assessor de la campanya de Trump.

Aquest mateix matí Trump ja s’havia autoproclamat guanyador amb la major part dels estats per decidir. En una declaració des de la Casa Blanca, ha manifestat que ha guanyat les eleccions i ha deixat entreveure que no acceptarà un resultat diferent.

Després d'una intensa nit d'escrutini, el duel per la presidència dels Estats Units entre el republicà Donald Trump i el demòcrata Joe Biden encara continua obert i es decidirà previsiblement per un grapat de vots. El recompte cueja encara almenys en set estats, pendents del sufragi per correu, fet que podria allargar fins divendres la incògnita sobre quin dels dos candidats ocuparà la Casa Blanca durant els pròxims quatre anys.

També et pot interessar

stats