Berlín demana el passaport covid als sensesostre per a dormir al metro

Els revisors de la companyia de transports BVG podran expulsar-los de les andanes si no tenen almenys un test negatiu

Una persona sense llar descansa sobre un banc del barri de Sant Andreu de Barcelona, en una imatge del divendres
Una persona sense llar descansa sobre un banc / À Punt NTC
10 de desembre 2021 - 13:25

Les persones sense llar de Berlín hauran de complir les restriccions anticovid vigents en el transport públic per a poder estar en el metro de la capital alemanya. En cas de no poder acreditar un estatus 3G (per les sigles de geimpft, genesen, getestet, que significa en alemany vacunats, sanats o amb test negatiu), els revisors de la companyia de transports BVG podran expulsar-los de les andanes.

La novetat ha desencadenat una onada de crítiques contra el govern de la ciutat-estat de Berlín, format per socialdemòcrates, verds i altres partits d'esquerres ja que, amb temperatures al voltant de zero durant el dia, el metro és un dels pocs refugis als quals les persones sense sostre poden accedir fins a la nit.

"Som conscients que la situació de les persones sense llar és particularment difícil durant la pandèmia", ha declarat aquest divendres al diari Tageszeitung la senadora d'Assumptes Socials, Elke Breitenbach, però "cal respectar la llei de protecció d'infeccions i aquestes persones poden sotmetre's a tests gratuïts en els refugis d'emergència, que obrin a partir de les huit de la vesprada", ha puntualitzat.

La notícia ha transcendit després que aquest dimecres les restriccions que impedeixen l'ús del transport públic a aquelles persones no immunitzades o que no tenen un test del dia, s'ampliaren també a les andanes del metro i als trens de rodalies de Berlín.

Representants de la companyia del metro BVG, per la seua part, han indicat que les lleis no preveuen “excepcions per a les persones sense llar" encara que destaquen que es pretén actuar "amb cura en el tracte amb persones especialment vulnerables" però qui no complisca el 3G serà remés als recursos per a persones sense sostre amb què compta la capital alemanya.

També et pot interessar

stats