Beirut tem un augment de casos de coronavirus per l'explosió

El Líban estava experimentant una pujada del nombre de contagis en les últimes setmanes.

Soldats treballen en l'àrea del port de Beirut, devastada per l'explosió
Soldats treballen en l'àrea del port de Beirut, devastada per l'explosió / Thibault Camus (Reuters)

L'explosió que aquest dimarts va sacsejar la capital del Líban ja deixa 137 morts i més de 5.000 ferits, i encara es busquen més desapareguts entre les restes de la deflagració. Però el problema pot anar a més. Aquest incident arriba en plena pandèmia del coronavirus i en un moment en què aquest país asiàtic estava experimentant un considerable augment de casos en les últimes setmanes. Per això, el ministre de Salut, Hamad Hassan, ha declarat que temen una pujada encara major del nombre de casos a la capital per la prioritat d'atendre els ferits.

Fins ara, el Líban ha comptabilitzat 5.062 casos i 65 morts per la Covid-19 i Hassan també ha explicat que s'han perdut molts equips de protecció i material destinat a utilitzar-se en la protecció del virus i, per això, fa una crida als hospitals de campanya que s'estan instal·lant perquè atenguen també els malalts amb coronavirus.

Precisament, aquest dimecres Rússia va enviar un equip amb material sanitari a més d'un laboratori mòbil i un hospital mòbil amb capacitat per a fer test de coronavirus i poder tractar casos confirmats.

La UE mobilitza 33 milions per a ajuda de primera necessitat

La UE mobilitza 33 milions per a ajuda de primera necessitat

Entre totes les ajudes que ja ha rebut Beirut de tots els països, l'última a sumar-s’hi ha sigut la de la Comissió Europea. La seua presidenta, Ursula von der Leyen, ha anunciat la mobilització de 33 milions d'euros per a material de primera necessitat com equips d'assistència mèdica i infraestructures crítiques.

La presidenta de la CE va esmentar la possible mobilització d'experts i equips per a ajudar a avaluar l'abast del mal i el maneig de substàncies perilloses com l'asbest i altres productes químics, especialment important per a les estructures civils i la reconstrucció del port de Beirut.

Brussel·les està preparada a més per a explorar l'impuls de les relacions comercials, en particular facilitant el comerç preferencial i s'ha oferit a ajudar en l'avaluació de les necessitats per a la reconstrucció de la ciutat i la recuperació del Líban.

També et pot interessar

stats