El BCE amplia en 600.000 la compra de deute pel coronavirus

En total, es destinaran 1,35 bilions d'euros al programa de compra d'actius contra la pandèmia.

El BCE amplia en 600.000 la compra de deute pel coronavirus
El BCE amplia en 600.000 la compra de deute pel coronavirus

El Banc Central Europeu (BCE) ha anunciat l'ampliació del programa de compra d'actius contra la pandèmia (PEPP) en uns 600.000 milions d'euros. Això suposarà que destinarà uns 1,35 bilions d'euros per a fer front als efectes del coronavirus.

D'aquesta forma, l'organització augmentarà el volum de les compres de deute d'emergència però mantenint el tipus d'interés al nivell actual. A més, ha assegurat que s'ha arribat a un acord per a prolongar la duració d'aquestes actuacions fins a finals de juny de 2021, quan fins ara havia assegurat que només compraria deute fins a final d'any. Així mateix, els fons que s'obtinguen dels venciments es continuaran reinvertint fins a, com a mínim, finals de 2022.

El BCE ha assegurat que les compres es faran d'una manera “flexible” sense alterar la política monetària, amb la possibilitat de comprar actius sense detindre’s en un criteri de proporcionalitat entre territoris.

Els 600.000 milions d'euros ampliats s'han sumat als 750.000 que ja va anunciar el BCE el passat 18 de març de 2020 per contrarestar els “greus riscos” que patirien “tots els sectors de l'economia”, des de famílies fins a empreses, passant per bancs i governs, per culpa de la crisi generada en tot Europa per la Covid-19.

També et pot interessar

stats