Barbados, les Bermudes i Aruba, fora de la llista de paradisos fiscals de la UE

Barbados ha presentat "compromisos d'alt nivell polític" per a solucionar les qüestions relatives al seu règim de tracte fiscal preferencial.

Barbados, les Bermudes i Aruba, fora de la llista de paradisos fiscals de la UE
Barbados, les Bermudes i Aruba, fora de la llista de paradisos fiscals de la UE

Els ministres d'Economia i Finances de la Unió Europea han tret aquest divendres Barbados, les Bermudes i Aruba de la llista negra de paradisos fiscals de la UE, que ara està composta per dotze territoris.

El Consell de la UE ha explicat en un comunicat que Barbados ha presentat "compromisos d'alt nivell polític" per a solucionar les qüestions relatives al seu règim de tracte fiscal preferencial, que havien substituït per una mesura amb un efecte similar.

Per la seua part, les Bermudes ha complit part dels compromisos que havien fet en el passat, però encara ha d'abordar les preocupacions comunitàries sobre els fons d'inversió col·lectiva.

En conseqüència, aquests dos territoris seran traslladats a la llista grisa de jurisdiccions no cooperatives en matèria fiscal, en la qual s'inclouen els països que s'han compromés a adequar les legislacions als estàndards europeus i internacionals. Aruba, no obstant això, serà eliminada de totes dues llistes.

La llista negra europea de paradisos fiscals

Després de la decisió d'aquest divendres, la llista negra europea de paradisos fiscals està composta per dotze territoris, que són Samoa Nord-americana, Belize, Dominica, illes Fiji, Guam, Illes Marshall, Oman, Samoa, Trinitat i Tobago, Unió dels Emirats Àrabs, Illes Verges dels Estats Units i Vanuatu.

També et pot interessar

stats