Bangladesh recorda l'incendi en què moriren 120 treballadors del sector tèxtil fa sis anys

Aquesta catàstrofe provocà una reflexió mundial sobre les condicions laborals i salarials de les persones del sud-est asiàtic que fabriquen roba.

VÍDEO | Bangladesh recorda l\'incendi en què moriren 120 treballadors del sector tèxtil fa sis anys

Un grup de treballadors i treballadores del sector tèxtil s'han manifestat aquest dissabte a Dacca, la capital de Bangladesh, en record de les 120 persones que fa sis anys moriren en l'incendi d'una fàbrica de roba a trenta-cinc quilòmetres al sud de la capital.

Aquesta catàstrofe provocà una reflexió mundial sobre les condicions laborals i salarials de les persones del sud-est asiàtic que fabriquen la roba per a distribuir-la després a través d'importants multinacionals de la confecció. 

Cinc mesos després d'aquella tragèdia, a l'abril del 2013, l'afonament d'un altre edifici del sector tèxtil ubicat a Dacca, el Plaça Rana, va provocar la mort de més de 1.300 persones.

Tant en l'incendi de novembre de 2012 com a l'edifici afonat l'any següent, la major part de les persones mortes eren dones. Moltes de les que no moriren resultaren ferides i van patir amputacions que encara hui els impedeixen treballar.

També et pot interessar

stats