A Bangladesh busquen desenes de xiquets que treballaven en la fàbrica que es va cremar divendres

L'incendi confirma el problema del país asiàtic amb el treball infantil i la precarietat laboral. Els menors cobren 14 cèntims d'euro per una hora de faena.

Un pare busca en l'hospital de Dacca la filla despareguda en l'incendi de la fàbrica de sucs
Un pare busca en l'hospital de Dacca la filla despareguda en l'incendi de la fàbrica de sucs / Monirul Alam (Efe)

El balanç oficial parla de 52 morts, però hi ha moltes famíles que no tenen cap notícia dels seus fills i filles, menors d'edat, que treballaven en la fàbrica de sucs que divendres va patir un greu incendi. Recorren els hospitals i els tanatoris de Dhaka, la capital del Bangladesh, desesperats, però ningú sap dir-los on estan. Pel que han explicat els supervivents, algunes plantes tenien la porta d'eixida bloquejada i eixa negligència els va impedir fugir del foc. De fet, entre les víctimes mortals hi ha treballadors que es llançaren per la finestra.

  

La Policia ha arrestat 8 persones, entre les quals hi ha el propietari, quatre fills i alguns dirigents de l'empresa. Se'ls investiga per homicidi involuntari i, probablement, se'ls obrirà també un procediment per la contractació de menors. 

El succés revela el greu problema que té Bangladesh amb les polítiques laborals. Encara que està prohibit recórrer a la mà d'obra infantil, gran part dels 7.000 empleats de la multinacional agroalimentària que ha patit l'incendi són menors. Els pagaven uns salaris de misèria. Per una jornada de 8 hores, poc més d'un euro.

També et pot interessar

stats