Bangkok tanca més de 400 escoles per la contaminació

Les autoritats s'enfronten a crítiques creixents per la gestió de la contaminació amb sistemes d’eficàcia dubtosa.

Vianants utilitzen màscares per a protegir-se de la contaminació aquest dimecres a Bangkok
Vianants utilitzen màscares per a protegir-se de la contaminació aquest dimecres a Bangkok / Diego Azubel (Efe)

Les autoritats de Tailàndia han ordenat el tancament de 437 escoles de Bangkok per l'agreujament de la contaminació atmosfèrica, que des de fa setmanes afecta la ciutat.

El governador de Bangkok, Asawin Kwanmuang, ha dit aquest dimecres en roda de premsa que l'orde de tancament és d'efecte immediat i que durarà fins divendres. "Potser no és una manera efectiva al cent per cent, però permet disminuir els efectes en els xiquets. El millor és tancar les escoles i així els pares no han de portar-los a l'escola amb cotxe", ha assegurat.

Bangkok fa dies que està cobert per una espessa boira tòxica i se situa hui com la huitena ciutat més contaminada del món, amb un nivell mitjà de 171 punts en l'índex de qualitat de l'aire (ICA), segons Air Visual, l’empresa que mesura la pol·lució de l'aire al món. El Departament de Control de la Contaminació del govern tailandés qualificava d'"insalubre" la qualitat de l'aire en deu estacions de la ciutat i de "molt insalubre" en una altra. En aquesta última, l'ICA ha arribat a detectar 207 punts en una escala en què la qualitat satisfactòria se situa per davall dels 50 punts.

Els nivells de PM2,5 –partícules de 2,5 micres o menys de diàmetre– han pujat a 97 micrograms per metre cúbic, més del doble del que recomanen les autoritats tailandeses. L'Organització Mundial de la Salut desaconsella l'exposició durant més de 24 hores a concentracions superiors a 25 micrograms per metre cúbic d'aquest tipus de partícules pel risc de malalties respiratòries, cardiovasculars i de càncer. A més, l'estació seca (entre els mesos d’octubre i abril) aguditza la severitat del núvol tòxic que les autoritats atribueixen a l'intens trànsit, la construcció, l'activitat industrial i els incendis del sector agrícola.

Les autoritats s'enfronten a crítiques creixents per la seua gestió de la contaminació, que han intentat combatre amb sistemes d’eficàcia dubtosa com arruixar l'aire amb canons d'aigua. Per exemple, el Ministeri de Salut Pública ha cridat a la població a cremar varetes d'encens més curtes i a evitar la crema d'ofrenes de paper durant la celebració de l’Any Nou xinés aquest 5 de febrer.

També et pot interessar

stats