Baixa la tensió a Hong Kong després de l'eixida de 600 activistes de la universitat

El setge al campus per part de la policia continua, on encara hi ha unes 100 persones tancades en senyal de protesta.

Alguns dels activistes que han abandonat el campus
Alguns dels activistes que han abandonat el campus / AFP

La tensió entorn del setge per part de la policia de Hong Kong de manifestants antigovernamentals tancats dins d'una universitat ha disminuït lleugerament després que 600 dels activistes, inclosos 200 menors, hagen abandonat el campus en les últimes hores. Malgrat tot, encara hi ha unes 100 persones dins de la Universitat Politècnica, que des de diumenge a la nit està assetjada per la policia sota l'amenaça que qualsevol que isca del campus serà arrestat immediatament i podria ser acusat per causar disturbis.

Entre els 600 que van eixir, 400 tenen 18 anys o més i van ser arrestats immediatament, mentre que 200 són menors i els van alliberar després de registrar-se en la policia. Es va arribar a un acord en virtut del qual els activistes atrapats menors de 18 anys podien eixir lliurement del campus després que la policia anotara les seues dades personals, però tots els adults serien arrestats.

D'altra banda, el govern de Hong Kong ha anunciat el nomenament d'un nou cap de policia, Tang Ping-keung, qui substitueix Lo Wai-chung, que es va jubilar després de servir durant 35 anys. L'òrgan policial ha sigut centre de les crítiques aquests mesos per la duresa de la seua resposta en les manifestacions. El nou cap policial ha assenyalat que la força dels 31.000 membres de la policia no pot posar fi als disturbis, sinó que necessita el suport dels habitants de Hong Kong.

També et pot interessar

stats