Baixa a nou la xifra oficial de morts en el naufragi del pesquer gallec

Salvament Marítim ha rectificat la xifra, que ha passat de deu a nou, aquesta vesprada

Imatge de l'operatiu de rescat
Imatge de l'operatiu de rescat / Canadian Armed Forces

Salvament Marítim rectifica la xifra de defuncions en el naufragi del pesquer Villa de Pitanxo en aigües canadenques, a través d’un missatge en el seu perfil de Twitter

El vaixell gallec va naufragar aquest dimarts en aigües de Terranova (Canadà) i, segons havien informat les autoritats, s’havia saldat amb tres supervivents, onze desapareguts i deu morts, dels quals suposadament s’havien recuperat tots els cadàvers. Però aquest dimecres de vesprada Salvament Marítim ha corregit aquesta xifra i ha anunciat que només han recuperat nou dels cossos, mentre que els altres dotze encara continuen desapareguts.  

Les tasques de rescat dels dotze desapareguts continuen amb un equip de recerca que aquest dimecres disposa d'un avió, dos helicòpters, una fragata de Halifax, un vaixell canadenc, el pesquer espanyol i les dues embarcacions portugueses.

El Centre de Coordinació de Rescat de Halifax ha confirmat la intenció de suspendre temporalment entorn de les 21.00 hora espanyola l'operatiu. Les causes de fer aquest pas, segons les mateixes fonts, són la falta de llum i el mal temps. Les autoritats canadenques no han concretat, apunta Salvament, quan es reprendran les tasques de cerca.

També et pot interessar

stats