Bachelet denuncia 6.800 execucions extrajudicials a Veneçuela, però alerta del perjuí de les sancions

El govern de Maduro rebutja l'informe de l'alta comissionada de l'ONU argumentant que només utilitza fonts de l'oposició.

Intervenció de Michelle Bachellet en el Consell de Drets Humans de l'ONU
Intervenció de Michelle Bachellet en el Consell de Drets Humans de l'ONU / Reuters

Justament el dia en què Veneçuela celebra la festa nacional, l'alta comissionada per als Drets Humans de Nacions Unides ha fet públic un informe que comptabilitza 6.800 execucions extrajudicials al país en els últims setze mesos. Michelle Bachelet ha dit que el seu equip ha documentat un ús excesiu de la força en operacions especials de la policia, que han acabat amb la mort de civils, especialment homes joves.

La reacció oficial del govern de Maduro ha sigut contundent i ha rebutjat el document que, segons el viceministre d'Afers Estrangers, William Castillo, ha sigut el·laborat sense pluralitat de fonts.

L' informe s'ha elaborat, segons explicacions de Bachelet, a partir de 558 entrevistes. Castillo ha argumentat que només s'ha escoltat l'oposició. També ha criticat que l'estudi té errors metodològics i que no es rigorós.

L'alta comissionada ha fet una crida al diàleg per a poder entreveure una eixida a la crisi que viu el país. En contrast amb la duresa de l'informe, Bachelet ha afirmat que les sancions que pateix Veneçuela, i que apliquen especialment els Estats Units, estan agreujant la situació i afectant milers de persones.

Veneçuela és, en aquest moment, el país que té més reserves de petroli.

També et pot interessar