Avantatge per a Johnson en l’últim cara a cara amb Corbyn

El Brexit polaritza els discursos dels candidats conservador i laborista.

VÍDEO | Avantatge per a Johnson en l’últim cara a cara amb Corbyn

El 52% del públic que ha vist aquest divendres l’últim acarament de la campanya electoral al Regne Unit dona com a guanyador l’actual primer ministre, Boris Johnson. El candidat conservador ha tingut un lleuger avantatge respecte al líder de l’oposició, el laborista Jeremy Corbyn, guanyador per al 48% de l’audiència. 

Boris Johnson va basar el discurs en una defensa clara i sense pal·liatius del Brexit, davant dels retrets del candidat laborista, partidari de negociar amb la Unió Europea i de celebrar un segon referèndum. Així, Corbyn va contestar el primer ministre que una eixida abrupta del Regne Unit de la Unió Europea abocaria el país al desastre econòmic.

Corbyn també va acusar el primer ministre d’haver fet “comentaris racistes” i d’haver propiciat que augmente la desigualtat al Regne Unit amb les polítiques econòmiques i socials que ha instaurat. 

El debat, organitzat per la televisió pública britànica, la BBC, va evidenciar l’avantatge dels tories que pronostiquen des de fa dies les enquestes prèvies a les eleccions generals que se celebren dijous vinent. És la segona vegada que el Regne Unit va a les urnes en unes generals en menys de tres anys. En la recta final de la campanya, Boris Johnson sembla confiat en la victòria i ara intenta mantindre aquest impuls que li atorguen quasi tots els sondejos per a assegurar-se una majoria absoluta en els comicis. 

Igual que ja va fer en l’anterior debat amb Corbyn, celebrat al principi de la campanya, el primer ministre ha intentat explotar en les intervencions que ha fet l’ambigüitat amb què el líder laborista aborda el Brexit i insisteix en el missatge que ell és l’únic candidat capaç de tancar el procés d’eixida de la UE a curt termini. Un procés que ha començat a causar cansament en la ciutadania i que ha monopolitzat en els últims tres anys el debat polític del Regne Unit i ha causat la crisi política més greu de les últimes dècades. 

A finals d’octubre, els països que continuaran formant part de la Unió Europea després del Brexit acceptaren prorrogar fins al 31 de gener de 2020 l’eixida del Regne Unit, tal com havia sol·licitat el primer ministre, Boris Johnson. 

També et pot interessar

stats