Avancen les negociacions entre Espanya, el Regne Unit i la UE sobre el penyal de Gibraltar

Encara no s'ha arribat a un acord, però el ministre d'Afers Estrangers, José Manuel Albares, assegura que la reunió ha sigut molt positiva

Un control fronterer amb el penyal de Gibraltar de fons
Un control fronterer amb el penyal de Gibraltar de fons / Marcos Moreno (Europa Press)

Espanya, el Regne Unit i la Unió Europea han fet "avanços significatius" en la relació amb Gibraltar després del Brexit, però encara no han tancat cap acord polític, segons ha aclarit aquest divendres el ministre d'Afers Estrangers espanyol, José Manuel Albares. Ha sigut després de reunir-se durant quatre hores amb el seu homòleg del Regne Unit, David Cameron, el ministre principal de Gibraltar, Fabian Picardo i el vicepresident de la Comissió Europea, Maros Sefcovic.

Albares ha assegurat que l'atmosfera ha sigut "constructiva" i la reunió ha reafirmat "el compromís compartit" per culminar l'Acord UE-Regne Unit, que continuaran negociant en les pròximes setmanes. Durant aquesta jornada, s'han pactat les línies polítiques generals, entre elles, l'aeroport, béns i mobilitat. Tots han assegurat que aquesta mesura "portarà confiança, seguretat jurídica i estabilitat a les vides i la qualitat de vida de les persones de tota la regió".

Picardo ha vaticinat que "falten setmanes per a finalitzar aquesta negociació amb un text legal que reflectisca les línies polítiques generals que hem acordat hui". També ha destacat els avanços significatius "en una atmosfera molt positiva i constructiva", encara que "la negociació no ha acabat". Per al ministre principal de Gibraltar, aquesta "és una oportunitat molt positiva i amb visió de futur per a les persones que represente, per a tota la gent de Gibraltar, per a crear una nova dinàmica, una nova relació".

També et pot interessar

stats