Avança la llei que impediria parlar d'identitat sexual en escoles de Florida

Un comité del Senat estatal aprova el projecte de llei anomenat Don't Say Gay ("No digues gai"), enmig de les crítiques, i prossegueix el tràmit legislatiu

Escolars amb el seu mestre en un col·legi dels Estats Units
Estudiants amb el mestre en un col·legi dels Estats Units / Shutterstock

El projecte de llei anomenat Don't Say Gay ('No digues gai'), que prohibiria parlar sobre identitat de gènere i orientació sexual en les escoles de Primària de Florida (EUA), s'ha aprovat enmig de les crítiques, també des de la Casa Blanca, i prossegueix el tràmit legislatiu.

La controvertida proposta, que va rebre el vistiplau del Comité d'Educació del Senat per 6 vots a favor i 3 en contra, impediria que els mestres parlen sobre aquests temes en considerar que no són "apropiats per a l'edat o el desenvolupament dels estudiants".

Aquesta iniciativa dels Republicans, que controlen el Senat i la Cambra de Representants estatal, ha rebut crítiques per part de grups dels drets de la comunitat LGTBIQ. Unes crítiques a les quals aquest dimarts es va sumar la portaveu de la Casa Blanca, Jen Psaki.

Alguns activistes es van manifestar davant del comité de la Cambra Alta estatal, dominada pels republicans, i van lamentar que, en cas de convertir-se en llei, aquesta mesura impediria que els mestres de Primària ajudaren els joves LGTBIQ.

El projecte de llei compta amb les simpaties del governador de l'estat, Ron DeSantis, que ha dit que veu "totalment inapropiat" que els mestres tinguen aquest tipus de converses amb els alumnes: "Les escoles han d'ensenyar als xiquets a llegir i escriure", va afirmar.

"Les escoles han d'ensenyar als xiquets a llegir i escriure" Ron DeSantis - Governador de Florida

El projecte de llei requeriria que els educadors de Primària "no puguen encoratjar" discussions sobre l'orientació sexual i la identitat de gènere "d'una manera que no siga apropiada per a l'edat o el desenvolupament dels estudiants".

Si s'aprova el projecte, els pares podran presentar demandes judicials contra el districte escolar i rebre una indemnització per danys i perjuís si creuen que les seues polítiques infringeixen el "dret fonamental a prendre decisions sobre la criança i el control dels seus fills".

També et pot interessar

stats