Les autoritats indonèsies recuperen una caixa negra de l’avió en què moriren 189 persones

La investigació per a conéixer per què es va estavellar l’avió de Lion Air, dilluns, al mar de Java podria tardar fins a 6 mesos.

Adi Weda (Efe)
Adi Weda (Efe)

Les autoritats indonèsies han trobat hui una de les caixes negres de l’avió de l’aerolínia nacional Lion Air, que dilluns es va estavellar al mar de Java amb 189 ocupants i no va deixar supervivents.

Els equips de cerca i rescat indonesis han recuperat la caixa negra després de detectar un senyal consistent a les aigües prop del cap Karawang, prop de Jakarta, on es va precipitar l’aeronau. El director del Comité Nacional de Seguretat del Transport (KNKT), Soerjanto Tjahjono, va indicar que rebien un senyal de freqüència regular provinent de la caixa però que els corrents i la visibilitat escassa en dificultaven les operacions.

Soerjanto va explicar que el resultat de la investigació completa podria tardar fins a 6 mesos, encara que el KNKT publicarà un informe preliminar en un mes. L’avió va desaparéixer dels radars, amb un cel ras, 13 minuts després d’enlairar-se des de l’aeroport de Jakarta amb destinació a la ciutat minera de Pangkal Pinang, a l’illa de Bangka.

També et pot interessar

stats