Les autoritats consideren controlat l'incendi de Sintra, a Portugal

Hi ha almenys 18 ferits lleus i mig centenar de desallotjats.

L'incendi ha causat almenys 18 ferits lleus i mig centenar de desallotjats
L'incendi ha causat almenys 18 ferits lleus i mig centenar de desallotjats / Reuters

Les autoritats portugueses han declarat que està controlat l'incendi iniciat anit a la serra de Sintra, a 30 quilòmetres al nord de Lisboa, on més de 730 bombers han treballat per a extingir les flames.

Durant la jornada han acudit a la zona més de 730 bombers, reforçats per 220 vehicles d'extinció i set mitjans aeris que tracten ara d'extingir les flames.

L'incendi, que ha concentrat el major nombre de bombers i mitjans desplegats des del foc que va afectar l'agost passat la regió de l'Algarve, ha causat almenys 18 ferits lleus, un civil i 17 bombers, nou dels quals s’han reintegrat en el dispositiu després de ser atesos a la zona.

La situació ha sigut especialment complicada durant la nit, segons l'Autoritat Nacional de Protecció Civil, a causa dels vents de 100 quilòmetres per hora registrats durant la matinada, que han estés les flames fins a la ciutat veïna de Cascais.

La virulència del foc ha obligat a desallotjar 47 persones de diversos llogarets del municipi de Sintra i a l'evacuació preventiva de 300 persones d'un càmping a Cascais.

Portugal manté l'alerta per risc d'incendi fins a mitjan octubre, a causa de la previsió d'elevades temperatures i les escasses precipitacions per a les primeres setmanes del mes.

El foc més greu registrat enguany al país es va declarar al principi d'agost al municipi de Monchique, a l'Algarve. Les flames, que van tardar una setmana a ser controlades, van consumir més de 20.000 hectàrees. A més, 41 persones van resultar ferides, totes lleus, tret d’una dona de 72 anys, que va patir cremades de gravetat.

També et pot interessar

stats