Àustria fa obligatòria a partir de febrer la vacunació dels majors de 18 anys

L'incompliment comportarà multes màximes de 3.600 euros. La llei no afectarà ni embarassades ni certes patologies

Imatge d'arxiu d'una protesta contra la vacunació a Viena
Imatge d'arxiu d'una protesta contra la vacunació a Viena

El govern austríac ha anunciat aquest diumenge que a partir de l'1 de febrer la vacuna contra la covid-19 serà obligatòria per a tots els residents majors de 18 anys, és a dir, per a 7,4 dels 8,9 milions d'habitants del país.

La policia austríaca començarà el 16 de març a realitzar controls aleatoris sobre l'estatus de vacunació de la població. Des d'aquesta data, les multes podran ser de 600 euros i de quatre vegades a l’any.

Les autoritats enviaran, a més, una carta a qui no s'ha vacunat. Així ho estableix la llei negociada entre els partits governants —conservador i ecologista— i els opositors —socialdemòcrates i liberals. L’única formació parlamentària en contra és la ultradretana FPÖ, que fa mesos que dona suport a les manifestacions contra aquesta normativa.

Si no s'aconsegueix un nivell satisfactori de vacunació, s'aplicarà una tercera fase de la llei, amb una cita obligatòria per a vacunar-se. En cas d'ignorar-se, les autoritats imposaran de manera automàtica una multa, dues vegades per any, amb una suma màxima de 3.600 euros per any.

A hores d’ara un 74% de la població austríaca s'ha vacunat amb la pauta completa. Al país ja han mort 14.000 morts a causa del coronavirus. 

La vacunació no serà obligatòria per a persones amb certes patologies i embarassades.

També et pot interessar

stats