Àustria i l'oposició critiquen l'acord migratori del govern alemany

Àustria anuncia que reforçarà les seues fronteres del sud per a "evitar els efectes negatius".

Angel Merkel en un discurs al Bundestag
Angel Merkel en un discurs al Bundestag / Clemens Bilan (Efe)

El govern d'Àustria i la mateixa oposició del govern alemany han reaccionat a l'acord aconseguit l'última hora de dilluns per la canceller Angela Merkel i els seus aliats bavaresos de la Unió Social Cristiana (CSU), el qual preveu la creació de centres de trànsit per a immigrants en zones frontereres d'Alemanya i Àustria.

Així, el canceller austríac, Sebastian Kurz, ha anunciat en una roda de premsa a Viena que si Alemanya aplicara l'acord, Àustria reforçaria els controls fronterers amb Itàlia i Eslovènia "per a protegir les fronteres i evitar efectes negatius per al país i la seua població". A més, ha advertit sobre el possible "efecte dòmino" que es poguera derivar de la limitació de l'entrada d'immigrants per part d'Alemanya. 

Dins d'Alemanya, els partits de l'oposició han criticat durament l'acord. El president dels Verds, Robert Habeck, en declaracions a l'agència alemanya DPA, ha declarat que "la CDU i la CSU han représ una proposta del 2015 i l'han venuda com un acord". Per la seua banda, el líder del partit Die Linke, l'equerra', Bernd Riexinger, ha publicat en el seu compte de Twitter que "les zones de trànsit són campaments d'internament massiu" i que "la humanitat queda relegada a un segon pla". Així mateix, l'oposició ha recordat que el Partit Socialdemòcrata (SPD), actual soci minoritari de la coalició del govern, ja va rebutjar el 2015 la posada en marxa d'aquest tipus de centre de control fronterer i troben incongruències en el fet que ara sí que hi donen suport.

Els controls fronterers consistirien en edificis tancats, d'on els migrants no podrien eixir mentre se'n resol el futur. A més, aquestes entitats serien també responsables de dur a terme les expulsions dels immigrants des d'Alemanya als països europeus per on hagen entrat. Davant les reaccions crítiques amb aquestes mesures, queda la incògnita del desenvolupament de l'acord i si totes les forces de la coalició de govern s'hi mantindran fermes. De moment, Merkel ha convocat una reunió interna per a la setmana que ve abans de reunir-se amb el bloc conservador i prendre decisions definitives.

També et pot interessar

stats