Àustria estudia excarcerar Josef Fritzl, que va segrestar i violar la seua filla durant 24 anys

Un tribunal es planteja deixar-lo en llibertat, amb 88 anys, per raons de salut. El conegut com el monstre d'Amstetten va deixar embarassada la filla fins en set ocasions

Josef Fritzl, en 2009, abans de conéixer la sentència
Josef Fritzl, el 2009, abans de conéixer la sentència / Robert Jaeger (Efe)

L'home austríac, de 88 anys, conegut com el monstre d'Amstetten, que va mantindre captiva i va violar la seua filla durant 24 anys i va tindre set fills amb ella, podria ser transferit d'una unitat per a criminals dements a una altra presó on podria sol·licitar el seu alliberament.

Els experts sostenen que "ja no és perillós per raons de salut", segons ha declarat el portaveu del tribunal regional de Krems, Ferdinand Schuster.

Conegut com a Josef Fritzl, però que ara té un nou nom, va ser condemnat el 2009 a cadena perpètua en la unitat especial. Si el traslladaren a una presó normal, podria sol·licitar la llibertat anticipada i la llibertat condicional en complir ja 15 anys de condemna.

Va ser condemnat per incest, violació, coerció, empresonament injustificat, esclavitud i per l'homicidi negligent d'un dels seus fills xicotets.

S'està avaluant un peritatge sobre l'estat de salut de Fritzl per a veure si pot ser traslladat a un centre de detenció normal, segons ha informat el portaveu del tribunal, que ha assenyalat que no era clar quant temps portaria aquesta avaluació. S'estima que podria oscil·lar entre setmanes i un parell de mesos.

També et pot interessar

stats