Austràlia reobri les portes al turisme després de dos anys de tancament anticovid

Els titulars de visats amb dues dosis de la vacuna podran entrar sense necessitat de quarantenes, excepte a la regió d'Austràlia Occidental, que alçarà les restriccions el 3 de març

Passatgers són rebuts per familiars en l'Aeroport Internacional de Brisbane, Austràlia
Passatgers rebuts per familiars en l'Aeroport Internacional de Brisbane, Austràlia / Efe

Austràlia ha reobert aquest dilluns les fronteres internacionals a tots els turistes vacunats després de quasi dos anys del tancament per la pandèmia de la covid-19. En aquesta jornada s'espera l'arribada més de 50 vols des de l'exterior.

Tots els titulars de visats que tinguen dues dosis de la vacuna contra la covid-19 podran entrar sense necessitat de quarantenes al país, excepte a la regió d'Austràlia Occidental, que té previst alçar les restriccions el 3 de març.

En l'aeroport de Sydney, on arribaran 27 vols, els passatgers han sigut rebuts amb música, peluixos de coales o de cangurs, galetes o mossets típics australians i flors, en un ambient festiu i emotiu plet d'abraçades entre familiars i amics que havien estat separats per la pandèmia.

"Això s'ha acabat, podem estar junts de nou", ha dit entre llàgrimes a la cadena pública ABC Danielle Vogl en reunir-se a l'aeroport de Sydney amb el seu nóvio estatunidenc, a qui no veia des d'octubre del 2019.

Per al ministre australià de Turisme, Donen Tehan, que vestia una samarreta blava en la qual es llegia "Benvinguts novament", es tracta d'"un gran dia" per al seu país. Tehan espera que el turisme, que abans de la pandèmia aportava uns 38.510 milions d'euros a l'economia del país, tinga "un fort rebot".

Austràlia ja té a un 95% de la població major de 16 anys vacunada amb dues dosis i accelera la inoculació de la tercera. Des de l'inici de la pandèmia, aquest país de 25 milions d'habitants, acumula més de tres milions d'infeccions i quasi 5.000 morts.

També et pot interessar

stats